Portable OES


Doel: Bepalen staalkwaliteit
Methode: Optische Emissie Spectroscopie Alloy Analysers met de PMI Master Smart. Deze analyser werkt op basis van het optische emissie spectroscopie principe (OES). Apparatuur: PMI Master Smart
Beschrijving:
De mobiele, batterij gevoede analyser maakt zeer nauwkeurige, stabiele en snelle analyse resultaten mogelijk van verschillende, uiteenlopende legeringen en elementen.

Nauwkeurigheid:
De procentuele aanwezigheid van de verschillende elementen wordt tot op 1 duizendste nauwkeurig gegeven.
Normen/richtlijnen:
NPR-CR 10316:2005 en – Optische emissie-analyse van laaggelegeerde staalsoorten (routinemethode) – Richtlijnen voor de voorbereiding van standaardroutinemethode voor optische emissie spectrometrie.
Kalibratie: Met behulp van referentiemateriaal is dit apparaat zelf te standaardiseren voordat er metingen in het veld worden uitgevoerd.
Toepassingen: Optische Emissie Spectroscopie is ontwikkeld om alle key elementen in metalen in het bijzonder wanneer hoge nauwkeurigheid vereist is voor zeer nauwkeurige analyse van lichte elementen als; C, Al, S, P, Mg, Si en bij het sorteren van laaggelegeerde staalsoorten en aluminiumsoorten. Ideaal voor bijvoorbeeld het onderscheiden van 316 H (>0.04% C) en 316 L (<0.03% C) of analyseren van koolstofstaal of Aluminium. Trefwoorden: staal, kwaliteitsbepaling, OES, spectroscopie